top of page

На виконання вимог листів Департаменту освіти і науки Кіровоградської облдержадміністрації від 22.02.21 року № 35-09/408/0.35 та від 17.03.2021 року № б/н (вх. № 101-15) про проведення заходів щодо безпечного використання мережі Інтернет та наказу директора КЗ «Новопразька  спеціальна школа КОР» від 19.03.2021 р. « Про організацію у закладі превентивної роботи з кібербезпеки», 23.03.2021 р.,  соціальний педагог Пішоха Л. С, з учнями 7-10класів провела інформаційну годину «Безпечний інтернет» з переглядом та обговоренням відеоролика та презентації.

Українська мова вважається наймилозвучнішою у світі. Вона дивує й захоплює багатством словника, безмежністю форм, плинністю. Цією мовою були написані неперевершені твори Шевченка, Франка, Лесі Українки, Коцюбинського. Українське слово живе в піснях нашого народу, чаруючи світ поетичністю, мінливістю настроїв. Воно вводить нас у чарівний світ народних вірувань, у народну творчість, вчить любити рідний край, велику Батьківщину.Українська мова могутня, глибинна. І кожне слово має свій відтінок: сум, радість, гумор, щедрість, щирість. Мова розчулює, закликає до боротьби, клекоче у ненависті до зла, несправедливості, насильства. «Квітни, мово наша рідна», день рідної мови – це свято, яке сприяє духовному збагаченню, поєднанню культур та зміцненню принципів толерантності в нашій класній родині. Родзинкою святкування Міжнародного дня мови у 5 класі   дефіле у  вишиванках під назвою «Краса у вишиванках» та ілюстративний постер "Мова- серце нації",«Я розмовляю українською». Тож бережімо красу й чистоту рідної мови. Нехай наповнює вона наші душі багатством і красою духовності. Любіть, шануйте і бережіть рідну мову – вона наш генетичний код.

Тризуб – немов сім’я єдина,
де тато, мама і дитина
живуть у мирі і любові
На Україні вольній, новій.


19 лютого 1992 року Верховна Рада України затвердила своєю постановою Державний герб незалежної України.  Ним став золотий Тризуб на синьому щиті. Цій події була присвячена історична мандрівка «З Україною в серці», яка була проведена для учнів 5-го класу, де учні дізнались про історію створення Державного Гербу України.

«Вони загинули за нас весною
Віддали все що було в їхньому житті.
І ринули у небо сотнею святою
боронити звідти нас від ворогів»

Пригадуючи ті події, віддаємо шану тим, хто проявив мужність, сміливість та силу духу тоді,сім років тому. Виховні години, уроки Пам’яті, перегляд телефільмів, участь в акції «Ангели пам’яті», хвилина мовчання, молитва… Саме такими реквіємними заходами запам’ятається День Героїв Небесної Сотні у нашій школі, день вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення їх пам'яті.

15 лютого в Новопразькій спеціальній  школі була  проведена інформаційна перерва пам’яті «Афганістан болить в моїй душі і чується безсонними ночами» приурочена до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Події в цій країні залишилися живим болем для багатьох військових та їх рідних. У заході взяли участь учні 5-10 класів. Під інформаційних перерв діти вшанували та відзначили героїчні подвиги, приклади вірності, що продемонстрували наші земляки, яким довелося нести нелегку військову службу в Афганістані. Вчитель історії Пашковець Н.О., розповіла  про мужній вчинок нашого односельчанина Ковтуна Андрія., життя якого, на превеликий жаль, обірвалося на цій війні. На завершення школярі хвилиною мовчання віддали данину пам’яті загиблим воїнам-афганцям.
Також цей день у школі було відзначено виставкою стіннівок «Життя, обпалене Афганом». Класні керівники 5-10 класів провели з учнями тематичні години спілкування

Як  нестримно летить час, ще  зовсім  недавно ми раділи новорічним святам, а вже лютий, останній місяць зими, розпочав свій відлік часу. Кожен місяць несе свої свята. Лютий може похвалитися  одним із найбільших церковних  свят – Стрітенням Господнім. Саме цього дня для учнів 5-го класу Новопразької   спеціальної школи відбулася інформаційна перерва «Зима з Весною зустрічались». З цікавістю вихованці  послухали легенду прислів’ями та прикметами про виникнення свята в християнських традиціях. "У лютому на Стрітення зима з весною вперше зустрічаються», - так кажуть у народі та прикрасили Стрітенську свічку

5 клас

Святкування Дня святого Валентина

Класний керівник: Зубова В.М.

bottom of page