top of page

Новий рік подорожує по школі

Час нестримно йде, минає
Ось і знову в рідній школі
Новорічне свято в колі..

Мабуть, кожен хотів би, щоб цей Новий рік пройшов незабутньо, чарівно, неповторно… Кажуть, якщо в Новий рік загадати бажання, воно обов'язково здійсниться. Існує думка: як зустрінеш  свято Нового Року, так його і  проведеш. До новорічних свят учні нашої школи готувалися дуже ретельно: разом з класоводами початкової ланки : Ковтун Л.М., Петренко О.Г., Янчуковою Л.М., Овчаренко Н.М., Книшенко А.В.,вирізали сніжинки, гірлянди щоб прикрасити шкільні коридори. Вихованці 5-8 класів з класними керівниками Олефіренко Т.В., Сіренко Н.С., Ніжніченко О.І., Крячко Н.А., Пашковець Н.О.,намалювали новорічні привітальні плакати та листівки  , із задоволенням учні 9-10класів з вчителями трудового навчання; Маршаловою О.В., Бутенком С.І., Зубовим В.М.,вихователями Шугайовим В.В.,покотиленком В.С. прикрашали ялинку і актовий зал.  В школі були організовані новорічні святкові заходи для учнів та  гостей школи. І я думаю, вони принесли новорічне диво в життя всіх учасників.
  28-29 грудня для учнів  нашої школи проходила святкова програма, яка складалася з хороводів, конкурсної програми та інсценізованої  новорічної казки, яку  традиційно підготували учні та педагогічні працівники Діти мали можливість грати улюблені ролі, перевтілитися в казкових героїв, отримувати подарунки від Діда Мороза і Снігурки.. Неповторні новорічні костюми, артистизм учасників та дитяча зацікавленість зробили дійство справжньою новорічною пригодою Новорічний ранки для дітей початкових класів додали гарного настрою не тільки учасникам, а й усім присутнім. Новорічні пригоди, заінтригували усіх своєю таємничістю і бурхливістю розгортання подій. Всіх з Новим роком! Хай принесе він нам мир та злагоду!

З першим снігом і морозами приходять в Україну зимові свята. Найулюбленіше свято, якого чекає вся дітвора – день Святого Миколая відбулося воно і в  Новопразькій спеціальній ЗОШ інтернат.  З самого ранку до дітей завітав Святий Миколай за традицією він прийшов з подарунками,роздаючи солодощі, Святий Миколай бажав дітям бути чемними, робити добро, не ображати нікого, не  сваритися. Традиційно в день Святого Миколая до нашої школи завітали небайдужі та щирі друзі - наші благодійники. Ми щиро вдячні  заступнику голови Кіровоградської обласної ради народних депутатів  Степурі І.С., депутату Кіровоградської обласної ради народних депутатів Чемерис І.А., голові Олександрійської районної ради народних депутатів Коваль Ю.Л., діти декламували вірші, лунали веселі пісні, танці. За це в нагороду отримали подарунки, від яких на обличчях з’явилася щаслива усмішка, дитяча радість. На заключення свята  театралізоване дійство «Святителю Миколаю, тебе дітвора чекає», подарували вихованцям працівники Олександрійського районного будинку культури та районної бібліотеки.

Новорічні свята – це чудовий спосіб проявити свої акторські здібності. Активними учасниками в підготовці новорічних дійствах"А хто, хто Миколая любить!"  стали учні 1,2,4-х,5,8,9 класів  під керівництвом  Демчук Л.В., Пашковець Н.О., Калашнік С.М., Петренко О.Г., Олефіренко Т.В.,Овчаренко Н.М

"Майстерня Діда Мороза"

Активно попрацювали вихованці школи у "Майстерні Діда Мороза". Учні молодшої, середньої і старшої вікової категорії прикрасили класи новорічними сніжинками, що додало святковості під час проведення заходів, разом з вчителями трудового навчання та вихователями  підготували виставку новорічних робіт "Новорічний калейдоскоп" . Класоводи та класні керівники допомогли учням підготувати святкові стіннівки «Миколай – Миколай до нас в гості завітай».

Земля – не рабиня, а мати,
Сонце – не вітчим наш, а батько,
Ліси – наші брати, річки – сестри,
Дощі, вітри, сніги – мусять бути добрими гостями,
А ми на своїй планеті – не тимчасові мешканці,
А мудрі господарі.

 Одна з найважливіших проблем сьогодення – охорона довкілля. Це питання стає актуальним і в нашій школі. Чим чистіше наше середовище, тим більше користі для нашого здоров’я. Стан повітря, води, грунту залежить від діяльності людей. Уявіть собі, що буде з нами, і з землею , якщо не буде на ній ні гарної квітки, ні чистого струмка, ні зеленої долини.

         Процес пізнання природи та її законів нелегкий. Він здійснюється поступово, шляхом спостережень та відкриттів. У цьому процесі певне місце посідають такі форми організації екологічного виховання як експедиції  екологічною стежкою. Ця форма роботи включає не лише ознайомлення з природою рідного краю, а й елементи дослідної, практичної, природоохоронної та ігрової діяльності.

Презентуємо вам нашу екологічну стежку.

Сьогодні вирушаємо у наукову експедицію по екологічній стежці у 3 класі вихователем Залеваднею В.М. була проведена вікторина "Стежками природи".

Щоб мандрувати нею - необхідно отримати перепустку. Для цього слід знати правила поведінки на природі розвивати інтерес до оточуючого, естетичний смак, продовжувати формувати уявлення дітей про красу рослинного світу природи. Поглиблювати знання про місце зростання рослин рідного краю. Розвивати зорову увагу, пам’ять.

ВІДЗНАЧЕННЯ МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ІНВАЛІДІВ

3 грудня в нашій державі відзначається Міжнародний день інвалідів. Зазвичай таких людей називають людьми із особливими потребами. Однак попри свої недуги - прив'язаність до візка, відсутність слуху чи зору - вони демонструють світові свої надможливості і стають для абсолютно здорових громадян прикладом мужності та рішучості зайняти активну життєву позицію.

Педагогом-організатором Сергієнко А. С. було проведено «Урок доброти» на тему: «Дивіться на нас, як на рівних». Мета: пояснити учням, що таке толерантність, якими рисами повинна володіти людина, і як всі мають спілкуватися з людьми з обмеженими можливостями. Розвивати в учнів толерантне ставлення до людей з обмеженими можливостями, розуміння проблем і потреб інших людей, навчитися співпереживати. 

«Народу мир потрібен як вода,

Як хліб і сіль,

І він його доб'ється.

Ганьба і смерть тому, хто напада,

І вічна слава тим, хто не здається…»

Під таким девізом Учні сьомого класу під керівництвом вихователя Небелиці С. М. були запрошені до селищної бібліотеки на урок збереження історичної пам’яті «Партизанська моя Україно», до Дня партизанської слави. Пам'ять про війну, її сувора правда залишаються з нами як найбільший за силою духу приклад мужності, патріотизму, важкої ратної праці і вічної скорботи за тими, хто поклав на вівтар Перемоги найдорожче — життя. День партизанської слави – 22 вересня – є державним визнанням неоціненного внеску народних месників у велику Перемогу над нацистськими загарбниками, відновлення історичної справедливості щодо визнання масової участі українського народу у визвольній боротьбі проти гітлерівської навали. Героїчні подвиги українських партизанів у пам’яті народу  житимуть вічно.  Скільки б  не минуло років,  час не зітре у народній пам’яті світлі імена тих, хто віддав своє життя за незалежність нашої Вітчизни…Хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх партизан-підпільників, які загинули в роки війни, та тих, хто не дожив до наших днів. Діти з інтересом слухали змістовну розповідь про героїчні вчинки партизан та партизанських загонів України.

«Від козаків до кіборгів»

«Відповідь нескореного народу» до відзначення Дня захисників України вчителем історії Пашковець Н.О. проведено урок-мужності  «Від козаків до кіборгів», з метою вшанування мужності та героїзму

формування в учнів розуміння єдності та цілісності України, що сприяло усвідомленню учнями спільності інтересів усіх громадян держави в розбудові України, необхідності інтелектуального, творчого та фізичного розвитку кожної особистості задля розквіту держави в цілому.

Ось і знову ступила на наш поріг золоточола осінь.І здається, ніби це знову, вже вкотре, прийшла до нас Прекрасна Діва. Відчути всю духовну велич свята Покрова Пресвятої Богородиці допомогли учням Новопразьеої спеціальної школи-інтернат І – ІІст.  бібліотекар Тимченко О.В., та вчитель історії Пашковець Н.О. Організатори та учасники позакласного заходу зуміли пробудити в дитячих серцях найкращі морально – етичні та естетичні почуття. ПашковецьН.О. розповіла про історичні корені свята Покрови, ознайомила учасників та колег шкільного свята з виставкою книг, присвячених українським традиціям та святам, доречно пов’язала православне свято з краєзнавчим матеріалом. Так, читач - декламатор Василевич Олена, юні історики 9-го кл Нужненко Є., Довбиш В., Чутилєу М.,  розкрили місце та значення даного свята у православній традиції та історії українського народу. Завуч школи з навчальної роботи Кляцька Л.В., подякувала організаторам та учасникам заходу та дала високу оцінку.

Покрова Свята, прийди до нас!

14 жовтня православні  відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці або, як кажуть в народі, Святої Покрови – головне християнське свято осені. Але найбільш значущим святом була Покрова для козаків. У цей день на Січі відбувалися вибори нового отамана. Козаки вірили, що свята Покрова охороняє їх, а Пресвяту Богородицю вважали заступницею і покровителькою православного воїнства.
Саме тому, 14 жовтня 2014 р. указом Президента України Петра Порошенка з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України встановлено державне  свято - День захисника України.
Класні керівники 5-го та 6-го кл. (Пашковець Н.О., Олефіренко Т.В.)  разом з учнями теж долучилися до вшанування та святкування цього свята. 13 жовтня в  школі був проведений виховний захід « Рідна земле моя, ти козацькою славою щедра».  Діти прийняли участь у  розважальних конкурсах  : “Козачата “,  “Козацький куліш“, заспівали пісню “Україна “, повідомили цікаву інформацію про історію українського козацтва та козацький одяг, переглядали презентацію

Отож, щиро й сердечно вітаємо Вас, дорогі чоловіки, з Днем захисника України. Бажаємо родинного щастя, сімейного затишку, козацького здоров’я, невичерпної енергії і миру! Будьте готові до випробувань у житті. Любіть Україну, вивчайте її історію і примножуйте її славу.

День осіннього листочка

Сьогодні 10.10.2017р. у навчальний кабінет 3-го класу завітала красуня Осінь. Вона прикрасила класну дошку, парти, голівки школяриків, одяг золотими краплинами осінніх барв – осіннім листям. Так класовод Книшенко Алла Василівна  і її  вихованці на годинні спілкуванні святкували День осіннього листочка. Діти грали в гру "Осінні листочки",в якій знаходили великі та маленькі листочки, певного кольору, танцювали з листочками та зробили аплікації осінні листочки. У цей день своєрідною перепусткою до класу стало осіннє листя.

Для когось музика – нектар, краплина насолоди,

Для когось музика – товар, що не виходить з моди…

Вона матерія тонка, та так і має бути.

У кожнім музика така, яку він здатен чути.

До Міжнародного дня музики, який традиційно відзначили 04 жовтня, в актовому залі  Новопразької дитячої музичної школи відбувся святковий концерт за участю обдарованих вихованців закладу. На святі  свою професійну майстерність продемонстрували викладачі школи. Звучала класична, народна, авторська музика.

У програмі заходу була передбачена посвята учнів у 1 клас, театралізована розважальна програма, виступи вихованців школи - лауреатів всеукраїнських конкурсів.  Серед запрошених на концерт  учні Новопразької школи-інтернат, заступник директора з виховної роботи Коротенко Т.Б.,педагого організатор Сергієнко А.С., та бібліотекар Тимченко О.В. Вдячні відгуки присутніх – це найкращі привітання  викладачам школи з нагоди Міжнародного дня музики.

Мир на землі — це дім і мама, й тато,
Й любові стільки — просто через край!
Це та земля, де щастя є багато
І в кожній хаті — хліба коровай.

Мир у рідній Україні – це найзаповітніше бажання усіх українців, котре вони висловлюють вголос так згуртовано, як ніколи раніше. Міжнароодний день миру встановлений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН. Генеральна Асамблея ухвалила, що починаючи з 2002 року Міжнародний день миру буде щорічно відзначатися 21 вересня. Асамблея заявила, що День миру буде відзначатися як день глобального припинення вогню і відмови від насильства, запропонувавши всім державам і народам дотримуватись припинення воєнних дій протягом цього дня.

До відзначення цього свята щороку долучається і наша школа.  Учні 2-9-х  класів приєдналися до Всесвітньої акції «Голуб миру» під гаслом «Хай буде мир на всій Землі»,  виготовивши  паперові голуби , аби показати наскільки важливими є мир, свобода, добро і повага. В фойє школи організована виставка учнівських малюнків, у  класах проведені бесіди та години спілкування «Ми за мирне життя».

Народу мир потрібен як вода,

Як хліб і сіль,

І він його доб'ється.

Ганьба і смерть тому, хто напада,

І вічна слава тим, хто не здається…»

Під таким девізом пройшов у школі захід, присвячений Дню Партизанської Слави . Пам'ять про війну, її сувора правда залишаються з нами як найбільший за силою духу приклад мужності, патріотизму, важкої ратної праці і вічної скорботи за тими, хто поклав на вівтар Перемоги найдорожче — життя.День партизанської слави – 22 вересня – є державним визнанням неоціненного внеску народних месників у велику Перемогу над нацистськими загарбниками, відновлення історичної справедливості щодо визнання масової участі українського народу у визвольній боротьбі проти гітлерівської навали.Героїчні подвиги українських партизанів у пам’яті народу  житимуть вічно.  Скільки б  не минуло років,  час не зітре у народній пам’яті світлі імена тих, хто віддав своє життя за незалежність нашої Вітчизни…Хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх партизан-підпільників, які загинули в роки війни, та тих, хто не дожив до наших днів.

СВЯТО КВІТІВ У ШКОЛІ - ОСІННІЙ ДЕНЬ КРАСИ

Всі ми з нетерпінням чекаємо прихід величавої і чарівної красуні-осені, яка дивує нас своїми барвами. А вже через місяць її господарювання ми збираємо її дарунки і проводимо свято квітів. Золотокоса осінь щедра на свята. Одне з них - День учителя. Саме сьогодні 26 вересня  2017р. в Новопразькій школі –інтернат відбулася щорічна виставка квітів та композицій «Вчительська доля – зоря висока», присвячену їхньому професійному святу. Школярі створили для своїх наставників осіннє квіткове диво, перетворивши хол на першому поверсі в яскравий різнобарвний килим з квітів,  овочів, фруктів, сіна. Осіннє свято привабливе тим,що учні доповнили свої букети, квіткові композиції, привітаннями, номерами художньої самодіяльності. Тут пролунали веселі пісні, гумористичні вірші,розігрувалися сценки
Усі композиції разом створили неймовірну квіткову красу, якою милувалися  вчителі школи ,учні,  гості, працівники закладу. Усі з цікавістю роздивлялися, коментували композиції,  а потім фотографувалися на згадку.  . Квітуванням осінніх барв учні та вчителі зможуть милуватися ще кілька днів.  

Яка ж ця осінь все-таки  творча!

26.09.2017 на базі  Новопразької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат відбулася педагогічна практика курсів ПК вчителів – дефектологів( логопедів, працівників ПМПК, вчителів – реабілітологів).У роботі вчителя допоміжної школи тісно пов'язані різноманітні види педагогічної діяльності: діагностична; орієнтаційно-прогностична; конструктивно-проектувальна; корекційна; організаційна; інформаційно-пояснювальна; комунікативно-стимулююча; аналітико-оціню-вальна; дослідницько-творча. Корекційна діяльність безпосередньо залежить від всіх інших. Адже саме так відбувається вивчення дитини з вадами інтелекту, прогнозування її розвитку. Водночас вона акумулює всі заходи корекції виявлених недоліків психофізичного розвитку дитини щодо запобігання вторинних та інших відхилень, формування особистості дитини, створення умов для її нормального розвитку. Корекційна робота - елемент професійної діяльності всього педагогічного персоналу незалежно від посади, оскільки основною особливістю навчального процесу допоміжної школи є його корекційна спрямованість. Тож діяльність учителя-дефектолога можна називати корекційно-педагогічною. Мета заходу: обмін досвідом роботи з питання створення єдиного корекційно-відновлювального простору щодо подолання когнітивної недостатності у дітей з особливими потребами.Позитивно-емоційний та професійний інтерес викликали презентації «Портфоліо вчителя-логопеда Коротенко Т.Б.».Практичні заняття з учнями 8-го класу  проведено вчителем –дефектологом Бутенко Н.М., Вчителем математики Ніжніченко О.І., та української мови та літератури  Олефіренко Т.В., які практично підтверджували застосування сучасних інноваційних технологій у роботі з дітьми.

   Зразки ведення документації вчителями-дефектологами згідно чинних вимог, представлені завучем з навчально-виховної роботи Кляцькою Л.В.,були корисні не тільки для молодих спеціалістів, а й досвідчених фахівців.

Вчитель Зубова В.М. не тільки презентували власний педагогічний досвід, а й роботу адміністрації по виявленню і підтримці творчої праці педагогів закладу, створили умови для колег з інших установ по презентації власних наробок засобами мультимедіа та анімаційних ефектів.

Така спільна діяльність допомагає поглянути один на одного по-новому, обмінятися ідеями та педагогічними знахідками.

Олімпійський тиждень в Новопразькій школі-інтернат

З метою поліпшення якості навчально-виховної роботи з учнями з питань  здорового способу життя та залучення молоді до спорту,збереження та зміцнення здоров’я , удосконалень функцій організму, підвищення фізичної та розумової працездатності, сприяти активній руховій діяльності та  формування потреби у систематичних заняттях фізичними вправами з 04.09.2017 по 09.09.2017 був проведений олімпійський тиждень Відповідно до затверджуваного плану проведення олімпійського тижня, у школі відбулись виховні години, змагання, презентації та олімпійський урок.

Вчителем фізкультури Гергардом С.В.  на шкільній лінійці 04.09.2017р. було оголошено  план проведення « Олімпійського тижня».

    На протязі тижня класоводами 1-4 кл. проведені олімпійські години спілкування на тему: « Історія олімпійського вогню». Класними керівниками 5-11 класів  проведені  олімпійські  уроки на тему: «Історія олімпіади»

   Вчителями  Сіренко Н.С.  та Гергадтом  С.В. було проведено конкурс малюнків з учнями  5-8 класів на тему: «Спорт у моєму житті». Всі класи прийняли активну участь у даному конкурсі. Найкращими художниками виявились: Табачинська Альбіна, Ткаченко Катерина, Гарбузенко Катерина,Бугайов Руслан, Музиченко Олена,  Кілбас Софія. Керівником спортивного гуртка Алєксєєнко В.В. проведено змагання з футболу серед вихованців закладу.

 Вчителем фізкультури на шкільній лінійці було оголошення та вручення грамот переможцям: Романишину О., Георгіці А., Романенку А., Калюкшину Е.

15 вересня вихователь 2 групи Меташоп О. Г. провела бесіду на тему: "Про безпеку власну  дбаєм – дорожні правила вивчаєм".

Мета: розширити поняття дітей про правила безпечної поведінки на вулицях і дорогах; розвивати вміння і навички свідомо дотримуватися правил   дорожнього руху, щоб уникнути травм і нещасних випадків; виховувати навички свідомої та дисциплінованої поведінки на вулиці.

В рамках тижня знань з ПДР "Ми – за безпеку руху!" вихователь 2 групи Гаркуша Л. О.  13 вересня провела годину спілкування на тему: "Подорож у країну правил дорожнього руху".  Метою якої було: закріплювати та узагальнювати  знання дітей про призначення сигналів світлофора; учити дітей розрізняти і розуміти дорожні знаки, призначені   для пішоходів; створити умови для розвитку уваги, мовної активності   дітей; продовжувати виховувати у дітей бажання вивчати і дотримувати   правила дорожнього руху.

Нас кличе дзвоник до шкільної ниви,

Прислухайтесь, який у нього спів!

Сьогодні діти незалежної Вкраїни

Сядуть за парти. Вже дзвоник продзвенів.

 

1 вересня 2017 року в Новопразькій спеціальній ЗОШ І – ІІ ст.–інтернат відбулося свято Першого дзвоника. Цей день завжди  особливо урочистий і хвилюючий,  адже з нього починається незвіданий,  цікавий,  водночас, нелегкий шлях до пізнання, до нових звершень, до самостійного  життя. Гарний настрій, веселі посмішки і тепла атмосфера родинного свята панували на подвір’ї школи. Свято першого дзвоника пройшло урочисто, було багато побажань школярам від   директора  Заєць С.В .  Особливі слова вітань прозвучали для 13 першокласників,. А ще подарунки, кожному першокласнику було вручено набір необхідного приладдя – зошити, ручки, лінійки, олівці та ін. Урочистості з нагоди святкування початку нового навчального року закінчились веселим закличним дзвоником.

Перший урок

Поважаю європейські цінності – будую сучасну Україну! 

Останні роки для першого уроку обирають найбільш важливі теми в житті народу. Адже учень має знати сучасну історію, яка твориться на його очах, а також вивчати минуле. Лише знаючи цей матеріал, дитина стане в майбутньому повноправним членом суспільства і зможе впливати на творення майбутнього. У житті кожного покоління і кожного народу є події, які назавжди лишаються в історії, впливають на свідомість людей, а також визначну роль відіграють у місці і ролі багатьох цивілізацій. Українці завжди славилися своїм прагненням свободи, стремлінням щасливо і безбідно жити. Через це навколо України проходило багато подій, які мали вплив не лише на українців. Аналізуючи минуле і застосовуючи його у сучасності, можна відзначити, що перший урок в 2017-2018 навчальному році був спрямований на виховання гуманістів і справжніх патріотів.

«Перший раз,в перший клас»

Перше вересня – урочистий та хвилюючий день у житті кожної людини. Це День знань, який завжди відрізняється яскравістю вражень і переживань, новими надіями і несподіваними зустрічами.Новий 2017-2018 навчальний рік  в Новопразькій спеціальній загальноосвітній школі-інтернат розпочався урочистими заходами, на яких особлива увага приділена, звичайно, 13 першокласникам, тим хто вперше сідає за шкільну парту. Перший день перебування в школі для них – значна подія. Тому особливо цінно, щоб він запам’ятався дітям як важливий, хвилюючий, яскравий день. Діти, які вперше переступили поріг школи, з нетерпінням чекали зустрічі з першою вчителькою – Овчаренко Наталією Михайлівною,  бажали, щоб їх помітили та почули,  були активними учасниками свята, адже Овчаренко Н.М., так організувала роботу, що першокласники відчули свою значимість і те, що в школі на них чекає багато несподіваних відкриттів, захоплюючих зустрічей, цікавих вражень.

14 травня в Новопразькій спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті І-ІІ ступенів відбулося загальношкільне свято до Дня матері під назвою:
 «Мамо моя, рідна, єдина,
 Ластівко добра і теплоти!»
Свято підготувала вихователь Бугайова О.А.Активну участь у проведені заходу взяли такі учні: Лебедко Оля, Лебедко Олексій,Пілюгін Богдан,Василевич  Ірина, Мироненко Максим , Попов Іван, Яхніч Анастасія Василевич Вікторія, Музиченко Олена ,Тиргола Юлія.  У виконанні учениці 10кл.Кокош Каріни  виконана  пісня про мамин рушник. Бібліотекар Тимченко О.В. підготувала виставку дитячої літератури на тему: «Мамо, люба, щедра, мила…». Олена Анатоліївна представила мистецький вернісаж «Весна і мама», створений вихованцями 2 групи. Почесною гостею на святі була бабуся Лебедко Олі та Олексія - Гарбузенко Л.П. Протягом всього заходу відчувалася атмосфера чуйності, доброти,любові та сімейного затишку. Лариса Петрівна розчулилася від ніжних, лагідних слів привітань, зі щемом у серці приймала квіти та святковий коровай від вдячних онуків.  До святкових привітань приєднався учень Новопразької ЗОШ Тимченко Максим, який виконав для своєї мами пісню «Україна-це ти…».
Заступник директора по виховній роботі Коротенко Т.Б. щиро дякувала вихователю Бугайовій О.А. та учням за гарно проведений захід, за теплі та щирі слова на адресу мам та бабусь, присутніх на святі.
Покладаємо надії на те, що проведений захід сприятиме формуванню ніжного та турботливого ставлення до матусь на протязі всього життя. Бажаємо, щоб відчуття щирості, милосердя та тепла маминої любові збереглося в маленьких серцях вихованців назавжди.
                                                                                

Олефіренко Л.А.

10 травня 2017 року вихователь І групи  Гаркуша Л. О. провела виховну годину на тему: "Щоб не трапилось біди правил дорожніх дотримуйся ти", метою якої було: розширити знання дітей про правила дорожнього руху, вчити               користуватися цими правилами у різних ситуаціях, розрізняти дорожні знаки; розвивати вміння і навички свідомо та відповідально  дотримуватися правил дорожнього руху, щоб уникнути травм і   нещасних випадків; виховувати культуру безпечної поведінки на вулицях,  бажання дотримуватися правил дорожнього руху.

День пам'яті та примирення

 

Багато років минуло від незабутнього травня 1945 року, але й сьогодні величний подвиг захисників і визволителів залишається джерелом патріотизму.

 

9 травня ми згадуємо всіх, чиє життя забрала війна.

 

Святкування Дня Перемоги у нашому селищі відбулося біля пам'ятника Загиблим воїнам-односельцям, куди прийшли учні, вихователі, учителі, мешканці села і відбувся урочистий мітинг та покладання вінків, квітів до могили солдат. Учні школи привітали зі святом Перемоги ветеранів війни та учасників АТО.

 

Хвилиною пам'яті вшанували учні школи-інтернату та гості мітингу загиблих співвітчизників.

 

Перемоги та мирного життя наступних поколінь.

З метою сприяння здоровому способу життя, загартування та оздоровлення дитячого організму, цікаво та змістовно проводять дозвілля учні 6 гр. під керівництвом Небелиці С.М. години спілкування з природою.

ВЗ метою розширення знань про народні традиції учні 6 гр. під керівництвом вихователя Небелиці С.М. були запрошенні до селищної бібліотеки на виховний захід «Озвалися звони Великодні».

Вихователь Довганич А.П. провела разом з учнями своєї групи розвожально-ігрову годину для малят " Подорож Колобка"

Вихователем Довганич А.П. було проведено тренінгове заняття "Найбільше щастя у житті - здоровя" з учнями 9 групи.

Вихователем Бірківською С.Ю. було проведено виховну годину присвячену тижню ЦО "Допоможи собі сам" з учнями 7 групи

Моя лялька-мотанка

Ниточкою змотана,

 Оберіг мій на землі,

Талісман мені в житті

Навчити конкретним трудовими навикам при роботі з тканиною, нитками на прикладі виготовлення ляльки– мотанки,познайомити учнів з історією появи народної ляльки, з обрядами і традиціями, пов'язаними з виготовленням ляльок; розвивати образне мислення, творчі здібності, прищепити інтерес до культури своєї Батьківщини, до витоків народної творчості саме такої мети досягли учні 6-го класу під керівництвом вчителя Посухової Л.А. під час проведення тижня трудового навчання на занятті  на тему « Лялька - мотанка – саморобна дитяча народна іграшка. Лялька – берегиня.»

Тиждень здоров'я у школі

      Здоров'я школярів багато в чому залежить від їхніх теоретичних знань і практичних навичок,які сприяють збереженню здоров'я. Cаме тому, з метою формування в учнів прагнення до постійного покращення  способу життя та виховання свідомого ставлення до свого здоров'я проходив «Тиждень здоров’я»

З метою поширення знань серед учнівської молоді про свої права та обов’язки, правову відповідальність, а також з метою профілактики правопорушень серед підлітків у 10 класі класним керівником Олефіренко Т.В.  проведено правову вікторину.

Великодній вернісаж

День цивільної оборони в школі

Згідно з планом підготовки школи з Цивільного захисту 15 квітня 2017 року у  Новопразькій спеціальній загальноосвітній школі І-ІІ ступенів  був проведений День цивільного захисту. Ранок розпочався з загальношкільної лінійки, на якій відбулося урочисте відкриття Дня ЦЗ в школі. Під час навчального процесу були проведені тренування з екстреної евакуації учнів та працівників. Вчителем образотворчого мистецтва Сіренко Н.С. організована виставка наочних матеріалів, бойових листків, малюнків на асфальті «Захист людини у надзвичайних ситуаціях». Учні 9-10 класів відвідали відкритий урок  на тему «Вплив радіації на здоров’я людини», який провела Стась А.В. Класними керівниками були проведені відкриті виховні години на теми: «Надання першої допомоги у випадку радіаційної небезпеки» (Олефіренко Т.В.), «Надзвичайна ситуація – що це?» (Ніжніченко О.І.). Під час перерви учні мали змогу переглянути відео сюжети на тему ЦЗ, які підготував  вчитель  інформатики-Крячко Н.А. Медпрацівники школи Алексеєнко Т.М., Колесник А.А. провели цікаве тренування дівчат по наданню першої медичної допомоги   потерпілому.

Проведені заходи показали практичну готовність учнів та колективу школи діяти за сигналами оповіщення Цивільного захисту при виникненні НС.

Вчителька початкових класів Книшенко А.В разом з учнями 2-го класу виростила чудові квіти.  Тепер у приміщення знаходиться справжня краса. Любов до квітів учителька старанно плекає у своїх вихованців. Можна впевнено сказати, що ці діти любитимуть і доглядатимуть рослини, кімнатні квіти зокрема. Дякуємо Вам, Алло Василівно, за вирощену красу і за Ваших вихованців – юних квітникарів.

Дитинство – це дивовижний час людського життя! Воно буває раз і не повторюється ніколи. У дивовижній країні дитинство немає негараздів і світ навколо сповнений фарб, все нудне і сіре стає яскравим, барвистим і цікавим. Ігрова діяльність, організована під час перерви дає можливість розрядки під час уроку. Від того наскільки глибоко діти зможуть переключитися з навчальної діяльності на другу – динамічну, ігрову, залежить знімання фізичного і розумового напруження, підвищення емоційного тонусу організму, залежить збереження працездатності на уроках і здоров’я дитини в цілому. Створення сприятливого ігрового середовища забезпечує формування фізичного, психічного, духовного здоров’я учнів  підготовчого класу є пріоритетним напрямком в роботі Овчаренко Н.М.

Вчитель української мови та літератури Олефіренко Т.В. провела виховну годину на тему "Дзвони Чорнобиля".

Метою заходу було: згадати історію аварії на Чорнобильській атомній станції, поглибити знання учнів про неї; виховувати особисту стурбованість кожного за все, що, відбувається навколо, вчити сприймати чужу біду, чужий біль, як свої власні.

13. 04. 2017 року в рамках тижня знань безпеки життєдіяльності:

"Безпека у твоєму житті" вихователь І групи Гаркуша Л. О. провела бесіду на тему: "Небезпечні речі".

Учні дізналися, які речі є небезпечними для їхнього здоров'я та життя, навчилися дотримуватися правил безпечного користування предметами, грали в дидактичну гру "Кожній речі своє місце", переглянули відеофрагмент "Азбука безпеки. Небезпечні іграшки".

Вихователь  І групи Меташоп О. Г. 14. 04. 2017 року  провела виховний захід на тему: "Правила поведінки під час природних надзвичайних ситуацій". Метою якого було  закріплювати знання дітей про такі природні явища, як гроза, злива, буревій; вчити дітей, як слід поводитися під час природного лиха; розвивати уважність, мислення; виховувати бережливе ставлення до свого здоров’я та здоров’я інших.

Гарна писанка у мене, мабуть кращої нема!

                                                 Учні І групи

В Новопразькій школі – інтернаті I-IIст., вихователі  Кириленко А.В. та Тараненко В.С., з цьогорічними  випускники 11 групи провели інформаційну годину  « Ярмарка  професій», на якій  вихованці знайомляться та розширюють свої знання про ту чи іншу професію.В день професійного свята працівників пожежної охорони 17.04. 2017р.провели зустріч з працівниками  місцевого МНС « Є така професія – пожежник (вогнеборник).»

В ході зустрічі учням розповіли про особливості цієї професії та життєві будні працівників МНС.

Можливо хтось у цьогорічних випускників захоче обрати професію пожежника та зробити справою свого життя.

22 березня 2017 року у І групі вихователем Меташоп О. Г. була проведена виховна година на тему: "Там де бере початок Україна, росте біля хати калина"  з метою розширити знання дітей про калину, як рослину-символ України; показати, як оспівував її український народ; виховувати любов до рідного слова, рідного краю. У виховній годині була використана казка І. Демченко "Калина", діти розповідали приказки, прислів'я про калину та читали вірші Т. Г. Шевченка "Тече вода з-під явора", "Зацвіла в долині червона калина". Проведена гра "Хто більше каже чарівних слів про калину". Учні заспівали пісню "Ой, у саду калинонька", виконували творчу роботу на тему "І живе калина на папері". 

  У понеділок, 13 березня, у наполегливій боротьбі та захоплюючій атмосфері пройшов конкурс мовознавців « Гравіккон» серед учнів 5- 6 класів, де перемогу здобула команда  « Веселка».
  Під час розважального  турніру учні дарували  гарний настрій, мірялися силами, використовуючи свою  кмітливість та швидкість у відгадуванні загадок та складанні слів.  Учні декламували вірші про мову, відгадували українські народні пісні. Цей лінгвістичний турнір був проведений вчителем української мови Олефіренко Т.В.

В Новопразькій спеціальній загальноосвітній школі – інтернат I-IIст. вихователем Ніжніченко М.П. було проведено загальношкільний захід «Т.Г.Шевченко – великий син українського народу!» .Учні декламували вірші ,демонстрували  красу і чарівність Шевченкового слова та ознайомилися з життєписом великого сина українського народу.

В Новопразькій спеціальній загальноосвітній школі – інтернат I-IIст. вихователем Ніжніченко М.П. було проведено загальношкільний захід «Т.Г.Шевченко – великий син українського народу!» .Учні декламували вірші ,демонстрували  красу і чарівність Шевченкового слова та ознайомилися з життєписом великого сина українського народу.

27 лютого 2017 року відбулося   засідання методичного об'єднання вихователів 1-4 класів.

Порядок денний:

1. Методика формування свідомості учнів та переконання, її корекційні значення.

2. Гра, як засіб виховання учнів з обмеженими розумовими  можливостями.

3. Роль педагога в посиленні національно-патріотичного виховання учнів

    молодшого шкільного віку.

4. Роль школи в охороні психічного  здоров'я учнів.

5. Шляхи виховання культури поведінки в учнів з обмеженими розумовими 

     можливостями.

6. Презентація досвіду роботи вихователів, які атестуються.

Ось  і прийшла весна, а це означає, що за доброю традицією в Новопразькій ЗОШ-інтернат настав час веселого, галасливого і радісного народного свята – Масляної. 

       20 лютого на загальношкільній лінійці було відкрито «Масляний тиждень», дітей ознайомили із звичаями та традиціями свята.

       Своїм корінням Масляна сягає часів язичництва і черпає звідти багато цікавих традицій та веселих народних ритуалів. Наприклад, незмінний атрибут Масляної - рум'яні, гарячі, апетитні круглі млинці символізують собою ясне сонечко, таке ж рум'яне і жарке. 

      24 лютого окрім святкування приходу весни, в школі пройшла весела перерва  із смачним частуванням млинців, яка також супроводжувалася веселими піснями, танцями, іграми.  Завершилося свято обрядовим спалюванням опудала Зими, а разом із ним - символічним прощанням зі старим роком, що зжив себе, і звільненням місця для прийдешньої весни і оновлення.

       Адміністрація школи вдячна вчителям трудового навчання: Маршаловій О.В., Петренко О.Г., Гейко С.В., Бутенко Н.М.,Бояр Н.Б.  Посуховій Л.А., та учням за активну підтримку, допомогу, плідну співпрацю в організації та проведенні заходу.

21 лютого представники всіх націй і народностей відзначали Міжнародний день рідної мови. Святкування цієї визначної дати відбулося і у Новопразькій спеціальній загальноосвітній школі-інтернат І-ІІ ступенів. Першим етапом у відзначенні Міжнародного дня рідної мови було проведення урочистої лінійки, яку підготувала вчитель української мови та літератури Крившенко Н.М. Розпочалася лінійка «Молитвою до мови» К. Мотрич, яку з великим натхненням і вірою в серці прочитали учні 7-б класу Василевич О., Тиргола Ю., та учень 8-го класу Яхніч Владислав. Вчителем української мови Багно І.П в 9-х класах  проведені тематичні уроки,  на яких учні поглиблювали свої знання про мову, її розвиток, місце серед інших мов світу, а також знайомилися з шляхами підвищення культури мовлення, з мовними обов’язками громадян, з державними документами, що стосуються української мови.
Вчитель української  мови Олефіренко Т.В провела інформаційну годину «О , слово рідне!». Розповіла учням історію виникнення свята, і коли його почали відзначати в Україні, наголосила на тому, що це один із тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частинкою свого великого народу, посіяти у своєму серці хоча б одну зернину любові до рідної мови , закликала учнів зберігати і шанувати свою мову, заради прийдешніх поколінь, бо з нею наше майбутнє і майбутнє України.

В.Зубова
 

20.02.2017р.До Дня вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ 20 лютого вчителем історії  Пашковець Н.О було проведено урок - пам’яті "Герої вільного народу",  щоб в скорботі схилити низько голови перед пам'яттю людей різного віку, яких було вбито у боротьбі за вільну, чесну Україну. На уроці учні переглянули презентацію"Небесна сотня",  виставку пам’яті Героїв Небесної сотні, написи: «Україна починається з мене», «Не можеш воювати автоматом – воюй молитвою, пером, пензлем», «Не питай, доки чекати, а думай, що робити, чим можеш допомогти Україні?» читали вірші Марії Гавриш із збірки "Молитва Матері Майдану". Хвилиною мовчання було вшановано пам'ять полеглих героїв.

Творіть добро і лихо не спочине.
Творіть добро, бо має бути так —
Якщо ти добра від душі людина —
Добро добром повернеться хоч як...

Є красива легенда, що коли народжується дитина, Бог запалює на небі нову зірку і посилає до дитинки янгола-охоронця. Уві сні янгол цілує дитя тричі: у чоло — аби воно зростало розумним; у личко — щоб було красивим та у серце — аби здоров'я, любов та доброта поселилися у його тілі і душі. А наскільки збережеться у серці доброта впродовж життя, залежить від кожного з нас...

 За ініціативою благодійних організацій з усього світу 17 лютого відзначається День спонтанного прояву доброти,завдяки  турботи депутата Олександрійської міськради Андрія Коломійцева, помічників Андрія Коломійцева - Вікторії Косяк і Володимира Ковальчук, обласної організації ЛЖВ, благодійного фонду "Шлях до життя", керівника "Шлях до життя" Анатолій Тримбача . Із словами вдячності за турботу про дітей «посланці доброти» організували  для вихованців Новопразької спеціальної школи-інтернат  свято з врученням подарунків, які збирають діти-іноземці в рамках благодійного проекту "Збери подарунок сироті". Кожен подарунок - індивідуальний, адже його зібрала окрема дитина. Як правило, в подарунках іграшки, канцтовари, розмальовки, шапочки, шарфики, рукавички, зошити, біжутерія та інше. І з кожним роком таких людей — янголів Добра — стає все більше. Найвища наука життя — мудрість, а найвища мудрість — бути добрим. Добра багато не буває! Тож давайте творити ДОБРО!

«Зроби свій вибір на користь здоров’я»

 

Протягом тижня з 06.02.2017 по 10.02.2017 року в школі проходив Тиждень безпеки життєдіяльності на тему: «Зроби свій вибір на користь здоров’я». Завданням цього Тижня було поглибити поінформованість та знання учнів про здоровий спосіб життя, про вплив нікотину, алкоголю та наркотиків на організм дитини, формування у підростаючого покоління світоглядних та етичних основ здорового способу життя, підняття рівня інформаційно-просвітницької роботи з питань забезпечення безпечної життєдіяльності дітей.

       В межах тижня  знань з безпеки життєдіяльності: "Зроби свій вибір на  користь  здоров'я" 8 лютого  вихователь  І групи Гаркуша Л.О. провела годину спілкування на тему: "Хочу і можу бути здоровим". Діти дізналися що таке здоров'я,  чи можна  уникати захворювань,  що для цього потрібно робити. Також вони відгадували загадки, грали в гру "Корисно чи ні?, прослухали цікаву історію та спробували вияснити, що для людини цінніше багатство чи здоров'я?

Вихователь І групи Меташоп О. Г. провела бесіду  на тему: "Корисна їжа і здоров'я", присвячену тижню знань з безпеки життєдіяльності: "Зроби свій вибір на користь  здоров'я". Діти познайомилися з важливістю їжі та  її впливом на збереження і зміцнення здоров'я дорослих і ді­тей. Начилися відрізняти корисну їжу від некорисної.

Кожен учень хоче знати, де свої таланти показати

 

5 лютого в Новопразькій спеціальній загальноосвітній школі-інтернат I-II ст. вихованці 11 групи з вихователями Кириленко А. В. та Тараненко В. С. провели ранок відпочинку для учнів 1-4 класів в рамках рекламної акції гуртка «Театр у школі».

Веселу і пізнавальну виставу-феєрію «Пригоди великої мухи і зайців» показали десятикласники молодшим школярам також провели цікаві ігри для малечі. Бібліотекар Тимченко О. В. по темі заходу організувала книжкову виставку під назвою «Їжа = життя» та провела бесіду про значення та користь їжі в житті людини. Діти отримали багато нових знань та задоволення після відвідування заходу.

21 січня 2017 року для учнів 5 класу була проведена виховна година "День рідної мови". Діти прослухали розповідь про встановлення свята Міжнародного Дня рідної мови, розгадали ребуси та кросворди , розповіли вірші українських поетів про мову.

З нагоди 120 річниці від дня народження самобутнього митця української діаспори Євгена Маланюка, у школі була відкрита  літературна вітальня «Поет високого духу», присвячена цій знаменній події. Під час заходу, який провела вчитель української літератури Олефіренко Т.В., діти дізналися  про основні віхи життєвого і творчого шляху видатного поета ХХ століття, мали можливість познайомитися з кращими зразками його творчості. Євгенові Маланюку довелося стерпіти 48 еміграційних літ. Він прожив поза Україною, але з Україною в серці.

     Ми пишаємося тим, що Євген Маланюк, наш земляк, син української землі, людина, творчість якої надихає нас жити  і задля свого майбутнього і української держави в цілому. Упевнені, що подібні заходи неодмінно посіють у підростаючого покоління зерна любові до української літератури та історії рідного краю.

Ознайомлення молодших школярів з явищами  і предметами навколишнього світу - системоутворюча частина корекціцйно-виховного процесу в школі-інтернаті. Корекційне заняття вчить візуально виділяти ознаки оточуючих предметів і явищ , аналізувати їх, збагачує уявлення дітей про навколишній світ, сприяє розвитку їх пізнавальної діяльності. Так з метою закріплення знань дітей про життя диких тварин та птахів у 3-б кл. вчителем Ковтун Л.М. було проведено корекційне заняття «На лісовій стежці».

В Новопразькій спеціальній школі-інтернат важлива увага приділяється розділу виховання «Ціннісне ставлення до себе». В 3-а класі вихователем Янчуковою І.О., проведено сюжетно рольові – ігри «Наведемо лад в оселі», «Доньки –матері», «До нас завітали гості», «Допоможемо ляльці одягнутися». Діти з великим задоволенням приймали участь в іграх.

З метою виховання правової свідомості та громадянської позиції, гуманного ставлення до всіх людей вихователь 6-ї групи Небелиця С. М. провела бесіду на тему: «Наші права – щасливе дитинство.» Під час бесіди діти ознайомились із Конвенцією ООН  про права дитини, змістом основних статей Конституції України, вихователь довела, що дитина – повноцінний член суспільства, який має свої права і обов’язки.

Успіхи людини в житті, її взаємини з іншими членами суспільства значною мірою залежать від уміння спілкуватися. Мова – найважливіший універсальний засіб спілкування людей. Українська літературна мова належить до найпоширеніших високорозвинених мов світу. Вчитель Багно І.П провела урок-мандрівку з української мови «Казкова країна мови»

06.02.2017 року в позаурочний час учні 6 групи з вихователем Небелицею С.М. відвідали селищну бібліотеку, де був проведений для вихованців Новопразької школи-інтернат  захід : "Сторінками улюблених книг". Діти з великим задоволенням приймали участь в вікторинах ,конкурсах .

«Охорона праці очима дітей»

Головна мета проведення конкурсу - виховувати небайдужість до цінності свого життя і здоров'я, життя і здоров'я оточуючих; формувати високу культуру безпечної праці; виховання в підростаючого покоління поваги до свого здоров'я; виконання вимог законодавчих актів, правил безпеки при виконанні робіт; привернення уваги суспільства до існуючих проблем у сфері охорони праці; формування свідомої позиції молоді щодо значення і місця здорових та безпечних умов праці у різних аспектах духовного, соціально-економічного, політичного та культурного життя суспільства. Серед учнів 6-го класу вихователем Небелицею С.М.,організовано та  проведено виховну годину на тему: «Безпека праці батьків - моє щаслива майбутнє», використовуючи відеоматеріали, слайди, кращі малюнки учнів класу Бугайова Руслана та Георгіци М., переконали присутніх, що успіх у професійній діяльності залежить і від того, на скільки людина дбає про свою безпеку на робочому місці.

Учні шостої групи Довбиш К., Романчишин О., Бугайов Р. під керівництвом вихователя Небелиці С.М. прийняли участь у конкурсі малюнків «Охорона праці очима дітей».

1 лютого 2017 року вихователь І групи Гаркуша Л. О. підготувала та провела відкриту виховну годину на тему: "Хай панує в світі – дружба й доброта".

Діти познайомилися з такими поняттями, як: "дружба", "доброта", брали активну участь в обговоренні ситуацій, допомогли Буратіно зрозуміти цінність дружби.   Грали в ігри: "Мереживо дружби", "В якому вчинку живе добро", "Кошик добрих справ".

 Учні разом із "Серцем Доброти"  передали свої почуття, усю любов і тепло  одне одному.

Діти в черговий раз переконалися в тому, що з кожною доброю справою наше серце наповнюється добротою.

29 січня – День пам’яті героїв Крут. Світлу пам'ять загиблих молодих українських патріотів вшановують по всій Україні. До Дня пам’яті в школі пройшли заходи, приурочені 96-й річниці подвигу героїв Крут. Учні 8 класу переглянули документальний фільм «Бій під Крутами», в кабінеті історії оформлено тематичний куточок «Пам’ятай про Крути». Усі проведені виховні справи покликані зміцнювати патріотичні почуття учнів, формувати їхню історичну пам'ять, вселяти дух лицарства, гідності і самоповаги

Зимові витинанки на вікна у школі

У повітрі сніжинки кружляють

На землі осідають, на ганку.

Знають діти чи, може, не знають,

Що зима вирізала витинанку?

Все зима засніжила красиво,

Землю вбрала іще до світанку.

Хто підглядів таке тихе диво?

Хто придумав її, витинанку?

 

"Витинанки" роботи учнів 2-го класу під керівництвом  класовода Книшенко А.В. прикрашають оселі, класні кімнати, діти дарують їх рідним та близьким. Роботи переможців конкурсів-виставок відзначаються мистецьким смаком, оригінальністю. Знову прикрасили на зиму вікна у класі. Щоб Різдвяні та новорічні свята відчувались і у школі.А після свят - додавали зимового настрою Найбільш поширені й улюблені у багатьох дітей зимові мотиви. Навчальні заняття розвивають естетичні смаки, увагу, зосередженість.

25 січня вихованці старших класів в ДК «Світлопільський» переглянули виставу за пресою Марії Ладо «Дуже проста історія». Жалісний, смішний і трагічний спектакль. Дякуємо акторам.

  День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря як велике державне свято - День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.

 З метою виховання національної свідомості учнів і людської гідності, відродження паростків духовності, формування рис громадянина Української держави; поглиблення знань про історичний факт злуки українського народу, його значення;  виховання глибокої поваги та любові до Батьківщини  з нагоди відзначення Дня Соборності України вчитель історії Пашковець Н.О. провела  для учнів 9-х класів   гру вікторину «Україна моя від «А» до «Я», де діти показали свої знання про рідну країну... Старшокласники ж переглянули документальний фільм та запрошені до дискусії під час інформаційно – просвітницької бесіди «Етапи Соборності» (класний керівник 9-б класу В.М.Зубова). Малюнки та поезію про Україну  презентували учні початкової ланки.      

До Дня Соборності України вихователь І групи Гаркуша Л. О.  провела виховну годину на тему: "День Соборності України – день єднання народу" Метою даної виховної години було:  познайомити  учнів з історією виникнення свята Соборності України та із цікавими фактами про Україну; виховувати патріотичні почуття та повагу до державної атрибутики; викликати інтерес до вивчення історії  своєї Батьківщини

Вихователь І групи Меташоп О. Г. провела з вихованцями корекційну вправу  «Добра тваринка». Метою  цієї вправи було  зняття напруження, формування згуртованості дітей.

Вчителі  математики Мітленко Г.М., та Ніжніченко О.І. між командами 7-а «Коло» та 8-го кл. «Круг» провели математичний КВК. Під час змагань діти показали свої знання, кмітливість , ерудицію, вміння працювати в команді.

Прагнеш все на світі знати, і не уявляєш свого життя без цифр і арифметичних дій? Тоді бути Тобі  математиком. А поки що пропоную осилити ще одну вершину на шляху до зірок — математичну вікторину. Готовий похизуватися розумом перед однокласниками? Вікторина з математики допоможе Тобі поглибити свої знання, стати впевненішим, а, може, навіть звернути увагу дівчинки, яка так давно Тобі подобається 

 У цікавій формі закріпити одержані знання з математики; розвивати мислення, пам'ять,вміння спілкуватись. Виховувати почуття дружби, інтерес до математики. Вчитель математики Крячко Н.А. провела з учнями 6 класу "Математичну вікторину".

Морозом дихає зима.
Та, мабуть, змерзла вже й сама!
Бо закрутила білі
У танці заметілі.
Без рукавичок хуга
У руки змерзлі хука.
Прохає завірюха
Позичити кожуха.
І тільки дітвора
Кричить зимі: — Ура!

Урок в природі. Зима. Сезонні зміни в природі взимку. Вчитель 2-го класу Книшенко А.В.,ознайомила учнів з явищами зимової пори: ожеледицею і заметіллю, з правилами поведінки під час ожеледиці; розглянули народні прикмети про погоду взимку, вчила бачити красу природи взимку; виховувала інтерес до явищ природи, вміння спостерігати.

Життя у кожної людини єдине і неповторне, і тому кожен повинен його берегти. Цієї мудрої і дуже важливої науки ми повинні вчитися постійно, щоб одержані знання стали стійкими переконаннями і нормою життя. Правил у нашому довкіллі є чимало, їх треба знати і дотримуватися. А в числі найголовніших правил життя є правила безпечної поведінки на вулицях і дорогах.  

Класний керівник 7- Б класу Сіренко Н.С., на класній годині з учнями повторила правила дорожнього руху « Щоб не трапилось біди – правил дорожніх дотримуйся завжди». Поглибила знання учнів про правила дорожнього руху, повторили основні правила пішоходів, велосипедистів, пасажирів; ознайомила учнів з правилами переходу дороги за несприятливих умов  взимку; сприяла розвитку мислення, мовлення, пам’яті, навичок поведінки на дорозі; виховувала повагу до оточуючих, увагу, правила ввічливості, спостережливість, дисциплінованість, відповідальність за збереження власного життя. 

bottom of page