top of page

День святого Миколая — це улюблене та очікуване багатьма дітлахами свято покровителя дітей і мандрівників. Воно просякнуте особливою атмосферою приготування та отримання подарунків.
У Новопразькій спеціальній ЗОШ-інтернат І-ІІ ступенів було проведено ряд заходів, приуроченні дню Святого Миколая.
18.12.2018 року учні під керівництвом класних керівників, вихователів всі групи прийняли активну участь  і організували святкову виставу  новорічних листівок,плакатів. Широке використання різдвяної бутафорії надало заходу великий святковий ефект
.

Виставка творчих робіт «Різдвяний вернісаж» учнів Новопразької школи-інтернат

Наша школа вже не один рік активно приймає участь у організації та проведенні різноманітних шкільних заходів. Завдяки титанічній роботі, творчому, цікавому, натхненному і неординарному підходу  вчителів трудового навчання , класних керівників 2-10класів, вихователів1-10груп та учнів школи. Кожна виставка  виділяється своєю неповторністю та унікальністю. Не виключенням став мистецький проект «Файне Різдво у нашій школі», до організації якого чи не найактивніше долучилась вся шкільна родина.

В рамках проекту проходила виставка – конкурс  творчих робіт учнів «Різдвяний вернісаж». Така виставка  робіт стала ще однією прекрасною ноткою, адже передає справжній дух Різдва, культуру,талановитість та багатогранність.

«Ой хто, хто Миколая любить»

У грудні довгі ночі і такі короткі дні, але час у передсвятковій метушні летить дуже швидко. Не встигли оглянутись - як уже і Миколая ! Найулюбленіше свято, якого чекає вся дітвора . З нетерпінням на нього чекали вихованці Новопразької спеціальної школи-інтернату. 
Свято відбувалося в актовому залі школи. Приміщення прикрашене у традиційному різдвяному стилі. На видному місці — образ Святого Миколая, вкритий вишитим рушником.
Під керівництвом вихователя Просяник Л.М, музичного керівника гуртка С.М.Калашник, керівника танцювального колективу Каліновської О.В було проведено для учнів 1-5 класів літературно-музичну композицію «Святий чудотворець, Отець Миколай, спішить з подарунком у кожну оселю, щоб були всі діти щасливі й веселі». Вихованці підготували  вірші, пісні,танцювальні композиції. За це в нагороду   отримали подарунки, від яких на обличчях з’явилася щаслива усмішка, дитяча радість    
Шкільна родина мала змогу побачити інсценізовану виставу, яка донесла до дітей думку, що треба вірити в чудеса  святих і диво обов’язково здійсниться, бо Святий Миколай , крім того, що роздає подарунки , завжди є там, де панує розпач, скорбота, біда. Він завжди приходить на поміч тим, хто щиро молиться до нього.
В заході були використані ІКТ, колядки, віншівки, драматичні сценки, вірші, легенди, оповідання. Широке використання різдвяної бутафорії надало заходу великий святковий ефект.Роздаючи солодощі, Святий Миколай бажав дітям бути чемними, робити добро, не ображати нікого, не  сваритися Адміністрація закладу і педагогічні працівники   докладали всіх зусиль, щоб  це свято справді стало казковим і незабутнім, щоб у кожен клас,виховну групу, до кожної дитини прийшло справжнє диво. Ще довго лунала пісня «Ой хто, хто Миколая любить», веселий сміх щасливих дітей. Діти дякували Миколаю за подарунки та просили щасливої долі тим, хто подарував їм таке веселе свято.

В рамках загальношкільного  тижня права  вихователь Павалатій О.Л. провела  захід  " Знай права - виконуй обовязки" з учнями  5 -Б класу.  Адже правове виховання – важливий аспект будь-якої правової держави. І ніякі закони не будуть дієвими, якщо громадяни  не знатимуть, або ж не виконуватимуть їх.  Як же подолати правовий нігілізм? Звичайно ж першою та найголовнішою є правова освіта, тобто засвоєння людьми необхідного мінімуму в юридичній сфері протягом всього життя; вихованням , переконанням та позитивним прикладом.

Отже   метою виховної години стало  привертання уваги до важливості знання і дотримання законів, формування правової свідомості. І що головне: діти володіють згідно віку елементами правової культури,  сміливо називають свої  права,  охоче переліковують обовязки та роблять правильні висновки.

14 грудня  День ліквідатора аварії на Чорнобильській  АЕС, яка сталася 32 роки тому,26 квітня 1986 року,  але память не старіє . Тож вихованці 4 групи разом з вихователем Павалатій О.Л. в цей день під час бесіди " Чорнобиль - наша біль" вшанували  тих героїв, які ціною свого життя   відчайдушно боролися з вогнем в перші години та дні після вибуху. Вихователь розповіла, що  ця трагедія на ЧАЕС могла бути набагато страшнішою, адже слідом за першим вибухом, міг статися другий - ще більш потужний.  Проте, цю загрозу відвернули пожежники з Прип'яті, Чорнобиля та чергова зміна станції, які не шкодуючи свого життя першими взяли на себе удар ядерної стихії, щоб зменшити масштаби катастрофи та врятували світ від біди.

Імена цих героїв занесені в "Книгу памяті"  та навічно - в серцях вдячних українців. Діти споглядали  фото героїв та хвилиною мовчання вшанували їх подвиг.

 В ході бесіди вихователь відзначила, що для подальшої ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС були задіяні десятки тисяч людей різних професій: пожежники, військовослужбовці, правоохоронці, будівельники, транспортники, медпрацівники тощо, яких назвуть єдиним словом - ліквідатори.

                         Наші співвітчизники без роздумів стали на боротьбу з грізним і небезпечним ворогом. Ціною неймовірних зусиль, власного життя та здоров'я вони зупиняли ядерну біду, що панувала над аварійним енергоблоком та далеко поширювалася за його межі. У ці суворі напружені дні вельми яскраво проявилася мужність і самовідданість, вірність обов'язку та сила духу українського народу.

В ліквідації Чорнобильської катастрофи брали участь близько 600 тисяч осіб  з усіх куточків України.  І саме , 14 грудня в 1986 році був введений в експлуатацію захисний саркофаг над зруйнованим енергоблоком атомної станції в Чорнобилі. Через 20 років пам'ятна дата на честь ліквідаторів найбільшої техногенної катастрофи в історії людства була закріплена на державному рівні і щорічно відзначається саме в цей день.

          Також  діти розповідали вірші, присвяченні героям та переглянули кадри фільму " Чорнобиль: біль і трагедія."

«Калита, калита до нас в гості завіта»

Давні українські звичаї і традиції нашого народу вирішили відродити в Новопразькій спеціальній загальноосвітній школі-інтернат І-ІІ ступенів  .

 13 грудня   в школі провели справжні українські вечорниці, які наші предки зазвичай влаштовували в ніч на Андрія. Діти разом з вчителями трудового навчання співали українських пісень, танцювали, їздили на кочерзі і кусали калиту.

   Юні господині: Кілбас Софія,Довбиш Катерина, Тиргола Вікторія,Тимошенко Валентина, Ляхович Євгенія вправно підготувалися до вечорниць. Біля калити цілий вечір вартував Романишин Олег – пан Калитинський. Цей дотепний і жартівливий юнак разом із паном Коржовським (Дуйчак Миколою) завзято тримали миску з «чорнилом» і по черзі писали тих, хто розсміявся біля калити. Коли вже всі охочі спробували вкусити калити, її розламали і пригостили всіх. Вечорниці продовжувалися ворожінням на судженого. Чого тут тільки не було! Дівчата мріяли про свою майбутню долю, пильнували цілий вечір, бо боялися щоб хлопці не капостили.

   Незвичайний і оригінальний захід, який відбувся, мав на меті не лише розважити дітей, а й виховати майбутніх українців. На думку педагогів Маршалової О.В., Бутенко Н.М., Ковтун Л.М., Бояр Н.Б., Пішохи Л.С,. Посухової Л.А., Гейко С.В., які організували вечорниці, саме такі заходи і закладають в наших учнів справжні патріотичні почуття і любов до своєї Вітчизни. 
– Свято калити одне з найзнаковіших і найвідоміших в нашому фольклорі, – розповідає вчитель трудового навчання Бутенко Н.М. Ми як педагоги повинні працювати над тим, щоб відроджувати давні традиції, надаючи їм сучасного вигляду. Тільки так наші учні  можуть розуміти, що вони патріоти.
   За словами заступника директора  з навчальної роботи Кляцької Л.В., такі свята не рідкість для нашої школи. Подібні заходи  проводяться досить часто. Крім усього, вони допомагають школярам розвивати в собі творчі здібності, організаційні риси, дисциплінують. І звісно ж, приносять величезне задоволення не лише на етапі проведення, а й під час підготовки.
– Ми в цій школі навчаємося не перший рік: перейшли сюди з іншої,  і спочатку були дуже здивовані, що в нас буде такий захід. Учениця дуже хвилювалася напередодні, ретельно готувалася, щоб виступити гідно, – розповідає класний керівник Тирголи Юлії учениці 9-го класу, Сіренко Наталя Степанівна.  Цілий день після свята дівчинка ділилася враженнями. Мені ж найбільше запам’яталася фраза: «Про Андріїв вечір спогад у нашім серці буде жити завжди».Впевнена, що саме так і буде. Ми вдячні педагогам за такий подарунок, та музичному керівнику С. М. Калашнику, який забезпечив музичний супровід. Ми дуже раді, що в наш час ще є такі ентузіасти, які справді несуть у дитячі серця хороше, світле і добре.

«Врятуй пташку – створи годівничку»

    Ось і Сніжна Королева з’явилася в своїх володіннях. Настав саме той час, коми ми повинні подбати про птахів, які залишилися з нами зимувати. Важко птахам взимку пережити скорочений світловий день, холод, рясний сніговий покрив, недоступність корму, потреба в якому зростає: збільшується витрата енергії на протистояння низьким температурам. Ось чому синиці, снігурі, повзики стають такими ненажерливими – майже увесь день вони тільки тим і займаються, що шукають їжу. Відомо, що в люті морози гине 90% синиць – одних з найкорисніших птахів для людини, адже вони руйнують гнізда білана жилкуватого, золотогузка, викльовують зі щілини кори гусінь, плодожерок. Дятли живляться жуками короїдів, вусачів. Не менше підсобить плодовим деревам й інша крилата челядь – горобці, повзики, снігурі. Напевно,  немає потреби доводити користь підгодівлі птахів,  яка взимку є одним із шляхів допомоги пернатим. У цей час, головним чином у снігову пору і аж до появи першої зелені, їм складно знайти звичайний корм. Птахи потребують нашої допомоги!

    Вихованці Новопразької спеціальної загальноосвітньої школи – інтернат  прийняли участь в  конкурсі «Екологічна грамотність» від проекту «Всеосвіта» та долучилися до екоакції «Врятуй пташку – створи годівничку». Її метою є залучити якомога більшу кількість жителів Новопразької громади  до підгодівлі зимуючих птахів, проводити екологічну роботу, дослідницьку та природоохоронну діяльність, сприяти вихованню почуття відповідальності за світ, в якому ми живимо. Для підгодівлі птахів працівники закладу разом з учнями використовують пшеничні зерна ,насіння соняшника, проса, вівса. З великим задоволенням птахи поїдають, насіння кавуна, гарбуза, дині.

   Під час екоакції в школі проводяться різні заходи:  вчитель  трудового навчання Бутенко С.І. разом з учнями 10-го класу проводить майстер-класи по виготовленню оригінальних годівничок «Майстерня дядечка  Дятла», вихователі Скопенко В.Д., Шугайов В.В., Павалатій О.Л., Янчукова І.О.,Небелиця С.М.,Покотиленко В.С., Алєксєєнко В.В., разом з вихованцями школи приймають участь в конкурсі на кращу годівничку «Врятуй пташку – створи годівничку»,  класні керівники 4-го класу( Книшенко А.В.), 6-го  (Олефіренко Т.В.), 7-го класу( Пашковець Н.О.) разом зі своїми учнями  та вчителем образотворчого мистецтва Сіренко Н.С.  провели конкурс малюнків «Хто прилетів на годівничку?», «Зимуючі птахи  нашого краю», цікаві  екологічні хвилинки  для учнів 3-6 класів підготувала вчитель природознавства Зубова В.М. «Чи знаєте ви, що…»,учні 8-10 класів з вчителем інформатики Крячко Н.А., активно беруть участь у  виготовленні буклетів «Чому потрібно оберігати зимуючих птахів».  Вихователі 2-8 групи  цікаво і змістовно проводять  спостереження за птахами на території школи  та під час екскурсії в селищний парк.

  Ми закликаємо всіх допомогти вижити в голодний і холодний час птахам, які взимку не залишають рідний край. Давайте всі разом збережемо пернатих друзів Приєднуйтесь до нашої справи! Пам’ятайте: птахи взимку дуже сподіваються на вашу допомогу, а влітку обов’язково віддячать вам сторицею!

«Лист Святому Миколаю»

Вихователь Новопразької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат І-ІІ ст. Янчукова І.О., разом з бібліотекарем Тимченко О.В, приєднались до акції «Лист Святому Миколаю» . Вихованці 5-А класу з великим задоволенням писали листи Святому Миколаю ,висловлювали свої думки, мрії , сподівання,просили миру на рідній землі, та не лише. «Святий Миколаю!Лист пише Вам моя вихователька. Звісно, я їй допомогаю. Я-особлива дитина. В мене є невеличкі проблеми з навчанням. В житті мені довелося зіткнутися з жорстоким поводженням до себе однолітків. Тому я мрію , щоб мене сприймали люди та світ , як повноцінну дитину. Не тикали услід пальцями, не насміхалися. Я мрію про толерантне відношення до особливих дітей всієї України. А під подушку положи мені іграшки. Дякую. Чекаю. З повагою особлива дитина» .Всі листи були направлені до резиденції Святого Миколая .

1 грудня  соціальним педагогом та психологом в школі були проведені низка заходів в рамках відзначення Всесвітнього Дня боротьби зі СНІДом, головною метою яких було привернути увагу учнівського та педагогічного колективу до вирішення проблеми епідемії, дискримінації ВІЛ-інфікованих, толерантного ставлення до них.Заходи розпочались із того, що кожен учень старшої школи та педагогічні працівники мали змогу прикріпити червону стрічку, як символ боротьби зі СНІДом, і висловити свою надію на майбутнє без СНІДу. У школі були розміщені  плакати та інформаційні стенди відповідної тематики .
Основою дня стала година спілкування «1 грудня – День боротьби зі СНІДом», яку організували практичний психолог Баглій Т.В. та соціальний педагог Пішоха Л.С.  Учасниками заходу були учні 8-10 класів та вчителі. Ведучі донесли інформацію про ВІЛ та СНІД, про те, як саме вірус потрапляє в організм людини, про шляхи передачі ВІЛ/СНІДу, а також про умови, за яких інфекція не передається.

Міжнародний день інвалідів

   Щорічно 3 грудня в усьому світі відзначають Міжнародний день інвалідів. Ініціатором проведення цього символічного дня стала Організація Об'єднаних Націй, яка в 1992 році запропонувала заснувати таке свято на честь закінчення Десятиліття інвалідів, проголошеного в 1983 році. 
   Заходи щодо відзначення Міжнародного дня інвалідів відбулися також і у нашій школі.  Соціальний педагог Пішоха Л.С провела години спілкування в класних колективах «Будемо милосердними»
Бібліотекар  Тимченко О.В.,  вихователь Янчукова І.О.,разом з учнями здійснили огляд тематичної виставки літератури в шкільній бібліотеці «Лелеченя добра», шкільним психологом Баглій Т.І. проведено психологічний тренінг «Всі ми різні, але всі ми рівні»
   Класні керівники 5-10 класів  підготували та провели з учнями  тематичний діалог «Потреби інвалідів у сучасному світі», мета якого донесення до учнів життєвих проблем людей, які потребують особливої уваги  та милосердя, виховання толерантного відношення до таких людей. Школярі ознайомилися із законодавчою базою з цього питання, обговорили проблеми інвалідів у сучасному світі.
  Заходи з відзначення Всесвітнього дня інвалідів необхідні нам, щоб всі зрозуміли, що треба докласти максимум зусиль для того, щоб кожен з людей з обмеженими фізичними можливостями відчував себе захищеним та потрібним суспільству.

До  85 -х роковин Голодомору вихователь  4 групи Павалатій О.Л. провела захід " ЗАПАЛИМО СВІЧКУ ПАМЯТІ". Діти затамувавши подих слухали про страшні події тих часів. Хвилиною мовчання діти, разом з вихователем,  вшанували память загиблим від голоду. Наприкінці вихователь наголосила,а діти з нею погодились, що ми ,  українці,  сильні , працьовиті та талановиті . Здолали немало перешкод, але не втратили своєї самобутності. І будемо й надалі робити все , щоб наша ненька  - Україна жила і процвітала.

Святкування Дня осіннього іменинника

17 листопада велика дружня родина Новопразької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат І-ІІ ст., святкували День осіннього іменинника!

Хоч за вікном вже осінь, погода холодна і за вікном частенько йде дощ, проте у школі було справжнє свято. День народження - дитини зазвичай радісне, світле, безпосереднє свято. Годі й казати, яка казкова атмосфера панує там, де вітають кілька десятків іменинників, а їх аж 23!

Педагогом-організатор були проведені розважальні ігри та конкурси для іменинників. В залі було надзвичайно тепло і радісно, гарний настрій, позитивні враження, щирі дитячі посмішки та подарунки для кожного іменинника.

17 листопада 2018 року вихователем Меташоп О. Г.  в школі був проведений  відкритий виховний захід на тему: "Толерантним будь скрізь і всюди, хай полюблять тебе люди!" (присвячений  Міжнародному дню толерантності).

У актовій залі панувала доброзичлива  та тепла атмосфера. Діти листали  "Книгу Толерантності". На її сторінках їх чекали різноманітні цікаві ігри, завдання, конкурси, вірші, інсценізація, пісні.

Учні 2 групи Кузнєцова Ольга та Пілюгін Богдан  подарували "Танок толерантності і поваги". Також діти виконували  творчу роботу "Квітка Толерантності". У чарівну скриньку всі учасники  заходу на сердечках доброти писали свої побажання, тож отримався великий кошик побажань з моральними цінностями.

06.11. вихователь 4 групи  Павалатій О.Л.  провела бесіду " Вогонь буває різним". В ході бесіди діти розмірковували про корисну та шкідливу дію вогню, вплив його на життя людини, що вогонь - це серйозна стихія, ігри з ним небезпечні. За допомогою ігор та переглянутих відео діти з цікавістю засвоювали знання з правил поведінки з вогнем, виклику служби порятунку та як діяти під час пожежі. І  головне, діти дійшли висновку, що ці правила вони повинні знати і  виконувати повсякчас, адже від цього залежатиме їхнє  життя та життя оточуючих.

Було колись в Україні

Ревіли гармати;

Було колись – запорожці

Вміли панувати.

Панували, добували

І славу, і волю…

           Т. Г. Шевченко 

 

Вихователь Павалатій О.Л.  підготувала  і провела загальношкільний захід до Дня українського козацтва " Гомонить вся Україна - скрізь козацька слава лине". Діти з цікавістю  слухали та переглядали  відео  з  історії  українського козацтва.  Також  гарно виступили майбутні козаки - хлопчики 4 групи. 

За  великою активністю дітей та призами  пройшла вікторина з історії українського козацтва .  В ході свята в залі  панувала радісна , доброзичлива атмосфера.   По закінченні  діти в піднесеному настрої висловлювали слова подяки вихователю за організацію свята. 

До Міжнародного дня миру вихованці 2 групи разом з вихователем Гаркушою Л.О. власноруч виготовляли голубів миру.  Діти з завданням впоралися і отримали величезне задоволення від виконаної роботи.

Найсвітліша дорога в світі —

 Це дорога до знань, до школи.

 Пам’ятайте це, любі діти,

 Не забудьте цього ніколи.

        День Знань — це особливе свято! Адже воно знаменує початок нових знань, досягнення нових успіхів на шкільній ниві.  Це зустріч з друзями і вчителями, радість від спілкування, знайомство з новими навчальними предметами, пізнання невідомого і цікавого. У черговий раз в Новопразька спеціальна загальноосвітня  школа-інтернат  гостинно відчинили для вихованців свої двері і запросила  у просторі і затишні класи, щоб набиралися мудрості і знань, щоб наповнювали своє серце любов’ю і добротою, щоб вчилися долати труднощі і впевнено крокувати до своєї мети.      Директор  школи Заєць Сергій Володимирович  привітав всіх з чудовим святом Днем  Знань, яке відкриває перед кожним з учнів нові обрії пізнання себе і світу захоплень, побажав всім учням, батькам, вчителям міцного здоров’я, наполегливості та успіхів у навчанні, щоб кожен з вас, за допомогою вчителів , вихователів, став доброю, освіченою людиною, яка вміє творити, примножувати, любити. Розпочався навчальний рік флешмобом «Квітуча Україна», та  першим уроком - «Розкажемо Європі про себе!».  Зважаючи на сьогоднішні події в Україні, зміст даного твердження є необхідним для кожного свідомого громадянина нашої держави.  В усіх класних колективах говорили про цінності, які роблять нас сильнішими, зміцнюють і об’єднують нашу державу, про історичну долю України, про героїку сучасних захисників суверенітету і територіальної цілісності країни.

   Всього, що вмієш, і всього, що знаєш, за плечима не носити. Не лінуйтеся і не зупиняйтеся на досягнутому, розвивайте свої таланти, творчість, здібності.  Учіться бути мудрими, добрими і людяними. Виростайте справжніми людьми!

«Коли спорт полюбиш -

Сильним, спритним будеш!»

 

7 червня 2018 р. у пришкільному таборі «Веселка» інструктором з фізкультури В. В. Алексєєнком та педагогом-організатором А. С. Сергієнко були проведені спортивні змагання.  В програму були включені веселі естафети, загадки, пісні на виявлення найсильнішого, найспритнішого, найвитривалішого з використанням різноманітного спортивного  інвентарю. Кожен  загін представив свою команду для участі в естафетах.

День вишиванки у школі

Вдягни, дитино, рідну вишиванку
І українцем йди у білий світ.
Дивуйся світу в росянім серпанку
Й люби цю землю вже з дитячих літ.

17.05.2018 року Новопразька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат  майоріла різнобарвними українськими  візерунками.

 Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини. Про це розповіла  учням вчитель української мови та літератури Багно І.П. Протягом дня було проведено безліч виховних заходів даної тематики. У класі народознавства учителем  Олефіренко Т.В  разом з учнями 5-го класу створена справжня виставка української народної вишивки. «Одягнімо, друже, вишиванки —наш чарівний український стрій» під таким гаслом класоводи Книшенко А.В ., Петренко О.Г., Крячко Н.А. здійснили віртуальну мандрівку у світ національних узорів  та барвистих кольорів. Майстер клас по вишиванню та виготовленню біскорню в українському стилі провела вчитель швейної справи Гейко С.В.

Педагогічні працівники разом з учнями школи вишиваною ходою пройшли до селищного парку Миру.

Проведення такого свята продемонструвало, що вихованці разом зі своїми вчителями відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв й традицій свого народу.

10 травня вихователь 2 групи Гаркуша Л. О. провела з учнями гру "Світлофорик"  з метою розширити знання учнів  про правила  дорожнього руху, дорожні знаки, світлофор; розвивати пам’ять, мислення, кмітливість; виховувати  вміння обережно поводитися на вулиці, берегти своє здоров’я. Діти взяли активну участь у грі: відгадували загадки, грали в ігри: "Заборонено, дозволено", "Спритний пішохід", "Відгадай який знак".  І в результаті у нас перемогла дружба.

День весняного іменинника

Життя хай буде наче свято:

Вітання, друзі і пісні!

Щастя і радості багато

Несуть прийдешні світлі дні!

12 травня відбувся День весняного іменинника у Новопразькій спеціальній загальноосвітній школі-інтернат І-ІІ ст. Привітали всіх дітей, чий день народження припав на найквітучішу пору року - весну.

Розпочалося свято з привітання заступника директора з виховної роботи Т. Б. Коротенко. Вона побажала всім присутнім здоров’я, щастя, миру і гарного навчання. Невід’ємною частиною свята була конкурсно-ігрова програма, яку провела педагог-організатор А. С. Сергієнко. Всі діти охоче брали участь в іграх та конкурсах. Це була прекрасна можливість відпочити від сірої буденності. Призи за участь у грі, цукерки, як ніщо змогли мотивувати школярів бути бадьорими, веселими та креативними.

Привітали весняних іменинників чудовою піснею учениці 5 класу В. Калюкшина та В. Василевич.

Свято завершилося врученням подарунків.

Пам’ятаємо та шануємо подвиг воїнів і жертв війни заради мирного майбутнього

9 травня 2018 року педагогічний колектив, учні, працівники Новопразької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ст. взяли участь в урочистостях, присвячених до 73-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Всі присутні вшановували подвиг українського народу, його вагомий внесок в перемогу над нацизмом. Заходи з увічнення пам’яті загиблих воїнів і жертв війни зібрали багатьох небайдужих новопражців та гостей селища.

Розпочались святкування урочистою ходою від селищної ради і продовжилося мітингом-реквієм біля братської могили у Сквері перемоги. В ньому приймали участь ветерани, керівництво області та органів місцевого самоврядування, робітники підприємств селища, комунальних закладів, школярі, студенти, та гості міста.

Першим слово взяв голова Олександрійської РДА Б. А. Куруп, який привітав усіх з Днем Перемоги. Присутніх зі святом також привітав депутат Кіровоградської обласної ради П. Д. Фесюк.

Учні поклали квіти до пам’ятників загиблим воїнам, поздоровили ветеранів Другої світової та воїнів АТО

Усі присутні  вшанували пам’ять загиблих у Другій світовій війні хвилиною мовчання.

"Змагаймося за нове життя"

Леся Українка – особливе, знакове для української літератури ім’я. Донька Прометея,вона своєю жагою до життя, незламністю духу – всім своїм життям та, звичайно, творчістю надихнула (й продовжує надихати) не одну людину до боротьби. Вогонь її пісень палає вже 147 років.Тому, з метою вшанування пам’яті Лесі Українки та відзначення чергової річниці від дня її народження, учні Новопразької спеціальної загальноосвітньої  школи-інтернату І-ІІ ст. прийняли участь  у ІІІ Всеукраїнському конкурсі учнівської і студентської творчості ім. Марії Фішер-Слиж «Змагаймось за нове життя!» Серед переможців   учениця 8-го класу  Василевич Альона ,яка зайняла І місце в номінації «Малюнок» до твору Лесі Українки «Біда навчить». Вітаємо її з перемогою та бажаємо подальших творчих успіхів!

Разом з учнями, ми ще раз перегорнули сторінки життя письменниці, запалили вогонь її пісень у наших серцях і ще раз довели, що Леся Українка вічно буде жити у своїх нащадках, у кожному з нас.

Теплий березневий промінь сонця розбудив чарівну, звабливу красуню – весну. З березневим подихом вітру, лагідним сонячним промінням, паростками перших квітів приходить жіноче свято – День жінок. У школі 8 березня вважається особливим святом, адже більшість працівників закладу — жінки.. Цікаво, тепло, весело і піднесено пройшло свято у нашій школі. Першими порадували своїми виступами  учні 2-го класу запальним танком «Ромашки». Лунали слова-привітання вчителям, рідним матусям, бабусям, сестричкам. Звучали пісні у виконанні учнів 3-4 класів, гуморески у виконанні  майбутніх випускників школи.  Успішно дебютували наймолодші театрали. Жіноче свято подарувало кожній жінці і дівчині іскорку тепла, любові та поваги. А результатом свята стали незабутні дитячі враження, емоції та посмішки працівників школи та гостей свята

25 лютого вихователь 6 групи вихователем Микуленко Т. А. було проведено  ранок відпочинку для молодших школярів під назвою «Школа здоров’ячків». Вихованці 6-ї групи показали показали цікаву та пізнавальну виставу про вітаміни, провели гімнастику для глядачів. Діти здобули багато нових знань та з користю провели своє дозвілля.

На голови, де неначе соловї,

Своє гніздо щодня звивають будні.

Упав романс, як він любив її

І говорив слова їй незабутні.

  

Ось як тепло, як несподівано сказала про романс Ліна Костенко. І справді, коли поруч звучить романс, хочеться вірити, що любимо ми і люблять нас. Романс повертає на стежки щасливого чи втраченого кохання, нагадуючи, що є такі цінності, якими не можна нехтувати. Романсу довіряли свої найпотаємніші думки в усі часи. Саме романс доніс до наших днів щиру любов Євгена Гребінки, палке кохання Івана Франка, тривогу й сум Олександра Олеся. Про історію і сьогодення романсу  розповідали ведучі вечора «Романсу світлі почуття»  вчитель музики Демчук Л.В. та вчитель української мови і  літератури Олефіренко Т.В. Вечір романсу  дав змогу доторкнутися до краси в музиці і в почуттях. І хочеться вірити, що після цієї зустрічі наші вихованці стануть  добрішими, розкриють  Зір Душі і відчують красу навколишнього світу і людей, які їх оточують. 

14. 02. 2018 року  учні 2 групі разом з вихователем Гаркушою  Л. О.  здійснили інтерактивну подорож на тему: "Зелена аптека. Лікарські трави Кіровоградщини".

Діти познайомилися з різноманітними лікарськими рослинами рідного краю, навчилися збирати і засушувати рослини. Завдяки використанню значної кількості відеофрагментів  та презентацій дана подорож була цікавою та пізнавальною і залишиться в  пам'яті дітей на тривалий час.

12. 02. 2018 року у ІІ групі  вихователем Меташоп О. Г.  була проведена виховна година на тему "Подорож потягом Здоров'я".

З метою: формувати у дітей уявлення про здоров’я, як найбільшу цінність для людини та потребу вести здоровий спосіб життя; розвивати у дітей  активну життєву позицію, бажання бути здоровим; виховувати   турботливе ставлення до особистого здоров’я.

Виховна година мала різноманітний, цікавий, доступний дітям матеріал. Проводилися ігри, вправи, фізкультхвилинка, використовувався відеоматеріал, уривок з мультфільму "Мойдодир".

Останні роки події в Україні нікого не лишають  байдужими - як дорослих так і дітей. У цей нелегкий  час для нашої країни ми маємо згуртуватися і довести свою єдність. От і сьогодні учні 2 класу разом з вихователем Гаркушою Л. О. долучилися до цього.

Вихователем було проведено виховну годину до Дня Соборності України на тему: "Наша Україна – єдина країна".  Діти в черговий раз пригадали сторінки історії України,  учні розповіли про державні символи України, на закінчення діти отримали кольорові  долоньки  і  розмістили їх навколо  карти   території  України, щоб наша  Батьківщина була захищена  теплом наших  долонь.

Фотозвіт декади математики. 

Вчитель: Мітленко Г.М.

bottom of page