top of page

23 лютого вихователь І групи Меташоп О. Г. провела годину спілкування на тему:

"А сотню вже зустріли небеса…",  метою якої було формувати шанобливе ставлення учнів до подій, які відбулися під час Майдану, прищеплювати любов до Батьківщини, розвивати бажання стати гідними громадянами України, виховувати патріотизм, національну гордість, любовь до України.

24 лютого вихователь І групи Гаркуша Л. О. розповіла учням про Небесну сотню, познайомила дітей з подіями Євромайдану.   Діти переглянули відеоролик "Згадаємо Небесню сотню по іменах",  помолилися за Україну.

До річниці Майдану

Захід підготувала і провела вихователь Бережна О.І

22.02.В бібліотеці учнями школи була переглянута відео-презентація "Небесна сотня:Герої не вмирають"​

17/02 В бібліотеці нашої школи була оформлена та представлена до огляду книжкова виставка "Герої Небесної сотні вічно житимуть в наших серцях"​

Пам'яті Героїчної сотні

Героїчна Сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями, такою розповіддю 19 лютого розпочала годину пам’яті «Герої не вмирають», вчитель Новопразької  спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Пашковець Н.О.

Гіркі події сьогодення не могли залишити байдужими школярів. Учні  Репенько Андрій, Поденежний Григорій , Тиргола Юлія, декламували чуттєві поезії «Небесна Сотня», «Звернення сина до матері», «Сини України», «Горить свіча», в яких відчувалися біль, смуток і скорбота. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих, які віддали своє життя за перемогу правди над несправедливістю, за людську гідність і щасливе майбутнє свого народу. Зі сльозами на очах присутні слухали вірш «Мамо, не плач…», яку виконала учениця Нужненко Яніна.

За допомогою відеофільму діти школи ще раз мали можливість пережити події на Майдані, які сколихнули весь світ два роки тому.

Почуття єдності та національного українського духу об’єднало учнів та вчителів під час виконання Гімну «Ще не вмерла Україна».

Світлою молитвою за свою Батьківщину та патріотичними закликами завершився цей виховний захід.

Небесній Сотні

Шана й молитви,

За чисті душі,

Що злетіли в небо.

Їм шлях високий,

Боже, освяти,

І в мирі, Господи,

Прийми до себе.

Вшановуючи всіх тих відомих і невідомих героїв, що віддали своє життя за Україну   класний керівник Демчук Л.В.,в шкільній бібліотеці провела героїко-патріотичну хвилинку: «Герої не вмирають» з учнями 7-го класу.

Затамувавши подих, слухали учні розповідь класного керівника Олефіренко Т.В., про тих, хто сьогодні, не шкодуючи життя, захищає нашу Батьківщину, відстоює її територіальну цілісність. Хвилиною мовчання  учні школи вшанували полеглих українських героїв.

Куточок "Герої не вмирають"

В Новопразькій спеціальній загальноосвітній школі-інтернат вчителем історії Пашковець Н. проведено відкриття куточка «Герої не вмирають». Так, вчитель початкових класів Петренко О.Г, разом зі своїми малюками, підготувала стенд «Сльози України». Класний керівник 9-го кл. Олефіренко Т.В.  оформила фотоальбом «Чорні дні України»; Сіренко Н.С - збірку матеріалів «Гірка пам’ять України». Мітленко Г.М, класний керівник 8 класу, разом з учнями, підготував стенд «Герої не вмирають, вмирають вороги», на якому розміщені фото очевидців «кривавої зими».  під керівництвом класного керівника Ніжніченко О.І. підготували стенд «Наші герої», де помістили світлини жителів селища Нова Прага, учасників АТО. Вихованці з гордістю та сумом розповідають для чого зібрано весь цей матеріал. Учні нашої школи, є справжніми патріотами, які вміють шанувати честь, гідність та відвагу. Люди, які віддали своє життя під час революції гідності та полягли від ворожих куль, відстоюючи свободу і незалежність нашої держави, закладаючи фундамент нової Європейської держави, є справжніми героями. Вони загинули як герої і пам’ятатимуть їх як героїв: у кожному районі, кожному місті й селі, кожному куточку нашої мальовничої Батьківщини. Але герої не вмирають! Вони завше будуть жити в наших серцях, в нашій пам’яті!

Слава Україні!

Героям Слава!

Слава Небесній Сотні!

Героїко-патріотична година: "Герої не вмирають"

 

В Новопразькій спеціальній загальноосвітній школі-інтернат І-ІІ ступенів проводились виховні заходи до Дня захисника України. В кожному класі  вихователями та класними керівниками було проведено ряд бесід і виховних годин, метою яких було вшанування мужності та героїзму захисників української землі, національної свідомості та гордості за свою Україну. Це свято усього українського народу, яке єднає країну, закликає усіх до згуртованості перед сучасними викликами та загрозами.
В школі було проведено вчителем української мови та літератури Олефіренко Т.В. та Багно І.П. конкурс віршів на тему "Герої не вмирають", в якому взяли участь 7-9 класів. В конкурсі малюнка під керівництвом вихователя Небелиці С.М. на дану тематику брали участь учні 5 кл.. Усіх переможців нагороджено грамотами. До Дня захисника України учні 8 класу випустили стінгазету.
16 жовтня у школі проведено урочисту лінійку, на якій приймали п'ятикласників у фізкультурно-просвітницьку організацію "Соколи". Заступник директора з виховної роботи Коротенко Т.Б  у своєму виступі наголосила про значення цього свята для українського народу. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих українських героїв.

bottom of page