top of page

1-2 клас

Найкращі події навчального року

Класний керівник: Крячко Н.А.

9 клас

Найкращі події навчального року

Класний керівник: Каліновська О.В.

10 клас

Найкращі події навчального року

Класний керівник: Сіренко Н.С.

Щиро вітаємо Вас зі святом Останнього дзвоника – святом прощання зі школою!


Для багатьох школярів він сповіщає про чудовий відпочинок на канікулах, сповнений яскравих вражень. Тож бажаємо Вам гарно відпочити, набратися духовних і фізичних сил перед початком нового етапу навчання.
Для вас, випускники, цей дзвоник справді є останній. Залишаються позаду ваші шкільні роки – найбільш безтурботна та щаслива пора життя, сповнена мрій та сміливих планів.
Ви вирушаєте у самостійне доросле життя. Бажаємо щоб цей шлях був щасливий, сповнений гарними подіями і здобутками. Віримо, що Ви реалізуєте власні здібності, таланти, побудуєте власну успішну долю, будете гідними творцями свого життя і справжніми патріотами своєї країни! Бажаємо вам впевненості у власних силах, невичерпного завзяття та здійснення всіх ваших мрій.


З повагою адміністрація навчального закладу

изображение_viber_2020-05-29_10-39-09.jp

«ЧУДО РУЧКИ»

 творча майстерня !

Подарунок до 8 березня для мами!!!

Заходи з нагоди відзначення Дня народження Тараса Григоровича Шевченка

Традиційно на початку березня Україна вшановує пам'ять Великого Українця. 10-11 березня у Новопразькій  спеціальній школі відбулися заходи з нагоди відзначення  Дня народження Тараса Григоровича Шевченка – величної особистості в історії України, знаменного митця, художника і поета.Будь-який рядок із «Кобзаря» – це настанова від великого мислителя, це повчання від Батька нації, це біль та крик душі справжнього українця з чистою та щирою душею.
Учні 9 класу на уроці історії взяли участь у  диспуті «Володар у царстві духа».. На початку вчитель історії Пашковець Н.О., розповіла цікаві історичні факти з життя Тараса Шевченка, запропонувала учням продекламувати поезії Т.Шевченка, показали музичний відеофільм по мотивам відомого твору  «Заповіт». Під час диспуту учні 9 класу взяли участь в вікторині на тему «Творчість Тараса Шевченка», під час якої школярі поділилися  на три групи, які були названі «Гайдамаки», «Патріоти», «Кавказ» та відповідали на питання, пов’язані з творчістю великого Кобзаря. Тарас Шевченко все своє життя, весь свій могутній талант присвятив українському народові: своїм сучасникам і нам, нащадкам. Будьмо вдячні йому і за «Заповіт», і за «Гайдамаків», і за «Катерину». Читаймо Шевченкові твори, вивчаймо їх, шануймо те, що залишив нам у спадок Великий Кобзар. 

Всесвітній день котів

 

02 березня в КЗ Новопразькій спеціальній  школі запросили здобувачів освіти 1-6 класів , хто любить котів, щоб дружньою шкільною родиною яскраво відсвяткувати “котяче свято” «Мур-мур-ляндія». У веселій ігровій формі, відбулася зацікавлена бесіда про значення котів в житті людей, про цікаві факти, пов’язанні з історією цих пухнастих домашніх тварин. Під час презентації-вікторини гості ознайомилися з найпопулярнішими породами котів.Також цікаво та з веселими коментарями пройшли перегляди виставки фото-світлин “Мій пухнастий друг” та книжкової виставки “Киці з книжкової полиці”. Головною метою заходу було сформувати в присутніх переконання про необхідність захисту тварин, що живуть поруч з нами, виховання шанобливого ставлення до навколишньої природи.

Увага! Зміни!!!

Розпорядженням Голови Кіровоградської обласної ради від 10 лютого 2020 року назва закладу була змінена з "Новопразька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів Олександрійського району Кіровоградської області" на "Комунальний заклад "Новопразька спеціальна школа Кіровоградської обласної ради".

«Здоров’я дітей -здоров’я нації»

Напевно, кожен погодиться із твердженням, що найцінніше, що має людина – здоров’я. З метою популяризації серед учнів здорового способу життя, виховання культури безпечної життєдіяльності, профілактики травматизму, отримання вмінь і практичних навичок, а також з метою формування свідомого та відповідального ставлення до особистої та колективної безпеки в Новопразькій спеціальній загальноосвітній  школі – інтернат І-ІІ ст. було проведено Тиждень сприяння здорового способу життя та безпеки життєдіяльності на тему: «Здоров’я дітей -здоров’я нації». Активно організовано  виховні заходи, рольові та дидактичні ігри, конкурси, вікторини,  виставку дитячих малюнків «Здоровим бути модно»  презентацій «Як про здоров’я ти думати будеш, ніколи здоров’я ти не загубиш» та показ мультфільмів з циклу «Азбука здоров’я». В приміщенні бібліотеки на учнів та вчителів чекала виставка-огляд літератури «Я обираю здоров’я », яку підготувала бібліотекар  Тимченко О.В.Протягом Тижня класоводи 1-4 класів провели подорож «Матінка природа лікує» , де діти мали можливість продемонструвати свої знання про корисні вітаміни та лікарські рослини. Також відбулися спортивні змагання між учнями 4-6 класів «Спорт – здоров’я, спорт –це сила, що дають всім дітям крила». В різноманітних естафетах діти проявили силу волі, спритність, кмітливість та витривалість, ще раз підтвердили слова народної мудрості: «У здоровому тілі – здоровий дух!»Між учнями 7 - 10 класів  відбулася товариська зустріч із футболу, яку провів учитель фізичної культури Гергардт С.В.   Учні 6-8 класів продемонстрували свої знання про негативний вплив шкідливих звичок під час проведення STEM- уроків «Що я знаю про шкідливі звички?» вчителем основ здоров’я  Сіренко Н.С. Особливий акцент був зроблений на негативний вплив на підлітковий організм шкідливих звичок та модних викликів сьогодення, таких як татуаж, пірсінг, вживання енергетичних напоїв. Підсумком тижня «Здоров’я дітей - здоров’я нації» стало виготовлення розумного настінного календаря «Здоровий і щасливий рік-2020». Наші школярі здобули нові знання та навички безпеки життєдіяльності. А найголовніше – розуміння необхідності вести здоровий спосіб життя, відповідально ставитися до власного фізичного та психічного здоров’я.

22 січня 2020 року з нагоди  Дня Соборності України в Новопразькій школі - інтернаті відбулося свято" Соборна Україна" Свято проходило в урочистій атмосфері та пронизане патріотичними почуттями до Батьківщини- нашої  рідної України. 

Під час проведення свята організатор та  ведуча вихователь Павалатій О.Л.розповіла про історію виникнення свята, про боротьбу українського народу за свою свободу та незалежність. Під час заходу були окреслені найважливіші віхи в історії нашої держави та названі знаменні постаті, що навічно вкарбувалися в життєву спадщину української нації. Учні,  одягненні в святковий український одяг, сердечно та душевно декламували вірші присвячені Україні, українському народу.   Під час вікторини " В моєму серці Україна" діти  активно   відповідали на запитання. Піднесений настрій викликала в дітей акція " Я люблю Україну", під час якої вони прикріплювали  синьо -  жовті  сердечка біля карти України з метою, щоб наша Батьківщина була захищена любов'ю наших сердець. На завершення прозвучали пісні та поезіїї з вірою в щасливе майбутьнє України, слова побажання миру, добра та злагоди.

bottom of page